Koviljka Aškić: Istina je da će 40 % terena postati zelena površina!

Kovilja Aškić demantira urednika Glasa Istre

Zbog tendencioznog i neistinitog naslova i dijelova teksta u Glasu Istre, u kojem se insinuira moje nemoralno ponašanje u neskladu sa stavovima i progamom Možemo!, objavljujem istinite informacije.

U ulici Vergarolla 2 na Stoji imala sam u vlasništvu zemljište koje je imalo stopostotnu izgrađenost, odnosno cijela površina parcele je bila izgrađena i betonirana. U toj zgradi se nalazio ured moje tvrtke. Ta je zgrada bila izgrađena još za Austro-Ugarske Monarhije i na parceli nije bilo niti jednog metra četvornog zelene površine. Do moje zgrade započela je gradnja zgrade mastodonta, s kojom nemam nikakve veze.

Na žalost, Grad Pula je i za takvu zgradu izdao građevinsku dozvolu, mada se ona ne uklapa u naselje i prevelika je za tako male prilazne ceste.

Svoju sam zgradu, odnosno zemljište, ustupila drugom investitoru za pravo građenja. U odnosu na prethodnu izgrađenost koja je iznosila 100 posto, izgrađenosti je sada samo 59,5 posto. Dakle izgrađenost moje parcele je manja od prethodne za nemalih 40,5 posto! Na njoj su sagrađene dvije manje zgrade s 3 kata na površini od 357 m2. Ostatak parcele bit će ozelenjen.

Pokušaj diskreditiranja koje provodi glavni urednik Glasa Istre za svaku je osudu. Ova mu ne bi ni bila prva. Robert Frank već ima dvije osude Suda časti Hrvatskog novinarskog društva (prva, druga, moguće i treća) za koje ne mari jer:
a) nije njihov član i
b) ima važnijeg i lukrativnijeg posla od objektivnog novinarstva.

Namjera Glasa Istre objavom tendencioznih naslova i uredničkog komentara bila je da lažnim informacijama ugrozi ugled predstavnice Možemo!